søndag, maj 19, 2024

Influencere på menstruationsturné

PlanBørnefonden og en række influencere tager på turné for at bryde tabuet og udbrede viden om menstruation. Hver dag har op mod 800 millioner mennesker...

Godt nyt til borgere med KOL

Egen læge kan nu visitere borgere med svær KOL til et nyt tilbud som supplement til den allerede eksisterende behandling og kontrol.

Gratis sundhedstjek og briller til socialt udsatte

Socialt udsatte mennesker nedprioriterer deres helbred. Blå Kors Danmark og Louis Nielsen skal i samarbejde hjælpe med gratis sundhedstjek og briller.

Abortaftalen: fremskridt for kvinders selvbestemmelse

De regionale abortsamråd nedlægges og abortgrænsen rykkes fra 12. til 18. uge. Institut for Menneskerettigheder mener det er et stort fremskridt.

Novo Nordisk Fonden donerer millioner til forskning

En donation på 10 millioner kroner til Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital til forskning af hjertestop og genoplivning uden for hospitalet.

Diabetesforeningen: forkert ordinering af Ozempic

Der er givet uberettiget tilskud til diabetesmedicinen Ozempic til 4900 mennesker selvom de ikke havde type 2-diabetes.

Amputation af 600 diabetikere

600 diabetikere fik amputation i 2023 grundet diabetiske fodsår. Diabetesforeningens forslag om hurtigere behandling får officiel opbakning.

Enhertu godkendt som nyt lægemiddel til brystkræftpatienter

Godkendelse af lægemidlet Enhertu til patienter med HER2-low brystkræft fører til stor glæde hos patientforeninger og fagfolk.

Solbeskyttelse: Flere er uvidende om brug af solcreme

Når uv-indekset er over 3 bør man beskytte sig mod uv-stråler. Det er der kun 45 % af danskerne der ved. Læs solcremeråd fra Svanemærket og Kræftens Bekæmpelse.

Regionshospitalet Randers runder 70 år

Randers Centralsygehus fylder 70 år. Tilbage i 1954 var det landets daværende ’mest moderne’ hospital der samlede områdets hospitalsfunktioner under samme tag.