Danske Hospitalsklovne er i de næste 5 år en af H.M. Dronning Marys protektioner.

Mary Elizabeth, Hendes Majestæt Dronningen, er fra dags dato protektor for foreningen Danske Hospitalsklovne. Hospitalsklovnene støtter og hjælper årligt mange tusinde børn i et tæt samarbejde med sundhedspersonalet på hospitalerne og i Børne- og Ungdomspsykiatrien.

”Vi er dybt taknemmelige for, at H.M. Dronningen har valgt at støtte Danske Hospitalsklovne. Protektionen sender et stærkt signal om værdien af hospitalsklovnenes arbejde for syge og sårbare børn, unge og deres familier. Hospitalsklovne giver børn en tryg hånd at holde i, når det er svært at være syg, og det arbejde glæder vi os til at invitere H.M. Dronningen endnu længere ind i. Der skal lyde en dybfølt tak for H.M. Dronningens i forvejen store engagement for børn og unge og deres sundhed og trivsel,” siger Anne Mette Fugleholm, formand for bestyrelsen hos Danske Hospitalsklovne.

Danske Hospitalsklovne arbejder hver dag landet over for at styrke livsglæden og livsmodet hos syge og sårbare børn. Det gør de i tæt samarbejde med fagpersonalet på samlet set mere end 70 børneafdelinger, på børne- og ungdomspsykiatriske afsnit og inden for specialområdet.

”Det her får hjerterne til at banke og klovnenæserne til at gløde,” siger Tania Dethlefsen, direktør i Danske Hospitalsklovne, og fortsætter: ”Da foreningen startede for 21 år siden, var der en del skepsis i forhold til, hvad hospitalsklovne havde at gøre på hospitalerne? Men i dag lukker ikke bare børn og deres familier og gode sundhedsfaglige kolleger døren op for os, det gør også hele Danmarks Dronning, som nu vil hjælpe os med at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af leg, nærvær og magi midt i sygdom og livets svære stunder,” slutter Tania Dethlefsen.